Događaji

info kantun

Zadarski plesni ansambl organizira vikend radionice plesa i pokreta

Zadarski plesni ansambl organizira vikend radionice plesa i pokreta

Zadarski plesni ansambl poziva na sudjelovanje na besplatnim vikend radionicama plesa i pokreta za ne-plesače. Ovaj vikend starta prvi ciklus.

Riječ je o novom projektu koji je zamišljen kao ciklus od četiri vikend radionice u dvorani Zadarskog plesnog ansambla. Ideja za ovakvu radionicu nametnula se sama od sebe – prvenstveno jer se ples najčešće stvara u homogenim plesnim grupama. Na ovim radionicama želimo okupiti sve ljude koji bi se htjeli izraziti pokretom, a (ne) znaju kako početi!

Na radionicama ćemo se baviti vlastitom maštom i improvizacijskim tehnikama, stvarat ćemo plesni vokabular specifičan svakom polazniku pojedinačno, bez zadanih koreografija. Tako će svi ne-plesači biti autori svog plesa, a naglasak je na kreativnosti i autentičnosti.

(Ne)plesačke radionice su namijenjene svima, zainteresiranim građanima, ljudima koji se bave nekom umjetničkom ili sportskom aktivnošću a htjeli bi poviriti u plesnu dvoranu, onima s plesnim iskustvom različitih stilova ili bez, svima onima koji plešu po vlastitoj sobi ili nisu dugo plesali, ljubiteljima kazališta i glazbe, kulturnjacima, kreativcima i stvaraocima.

Svaka od četiri ciklusa radionica tematski je podijeljena, a moguće ih je pohađati i zasebno.
I. 22. i 23.2.2020. uvod u improvizaciju
II. 29.2. i 1.3.2020. o vremenu i muzikalnosti
III. 28. i 29.3.2020. pokret, prostor i koreografija
IV. 4. i 5.4.2020. inspiracija pa kreacija

Radionice će voditi Josipa Štulić, članica ansambla, Zadranka s diplomom plesne akademije u Salzburgu s bogatim plesnim iskustvom. Osim što pleše u profesionalnim plesnim predstavama, Josipa se bavi koreografijom, edukacijom i pedagoškim radom, scenskim pokretom i glumom, a između ostalog autorica je prvog zadarskog flashmoba te ima iskustva u sličnim radionicama za zainteresiranu javnost.
Važno je naglasiti da su ove radionice uvod u drugi blok koji se nastavlja na jesen, te završava u obliku javne prezentacije i izvedbe rada zainteresiranih polaznika.

Lokacija održavanja radionica: Kralja Držislava 10, Zadar (Relja)
Subota 14-17h / nedjelja 10-13h

Prijave sudionika na mail: zadarskiplesniansambl@gmail.com
broj mjesta je ograničen!

Projekt je podržan programom Razvoja publike zaklade Kultura Nova.

 


Reci što misliš!