Događaji

širi se i gkzd

Za četrnaest mjeseci u Zadru se otvara Centar za mlade!

Za četrnaest mjeseci u Zadru se otvara Centar za mlade!

[VIDEO] Godinama se čeka na Centar za mlade u Zadru. Radovi su krenuli, gradonačelnik je danas i obišao devastiranu vojarnu u kojem će se smjestiti Centar, a za 14 mjeseci najavljeno je i otvorenje.

Pročelnica Odjela za kulturu i šport Dina Bušić izrazila je zadovoljstvo suradnjom s udrugama i projektima Kvartart i ZadrugArt kroz koje se i ''stvara'' kreativna sinergija koja će zaživjeti u Centru, a i Gradska knjižnica Zadar napokon će otvoriti Odjel za mlade!

Podsjetimo, 6. prosinca 2019. gradonačelnik Branko Dukić je u Maloj vijećnici potpisao je ugovor o izvođenju radova na Centru za mlade s predstavnikom tvrtke Brodomerkur d.d. Split, odabranim izvođačem radova. 

Posljednji je to "korak" prije onoga što sada slijedi - radovi, radovi, radovi!

Svakako treba podsjetiti i to da su u Zadru prezentirani i rezultati anketnog istraživanja kulturnih potreba mladih kojeg su proveli sociolozi sa Sveučilišta u Zadru u okviru projekta ZadrugArt. Cilj istraživanja bio je ispitati kulturne potrebe različitih skupina mladih u gradu Zadru, kao i njihove stavove, mišljenja i potrebe vezane za budući Centar za mlade u Zadru. Više o rezultatima pronaći ćete ovdje.

Nije loše podsjetiti se kako je protekli festival Kvart bio jedna velika baza i pokazatelj da je nezavisna kultura u Zadru itekako budna i spremna za kreiranje projekata i suradnju, a kroz budući Centar za mlade problem prostora trebao bi biti od velike pomoći za razvoj ovog sektora. Centar će dobiti i svoje posebno ime!("Đir" po hodnicima zgrade)

U prizemlju Centra bit će prostori za udruge, mlade i izvedbene djelatnosti i velika multimedijalna dvorana dok su na katu predviđeni uredski prostori za udruge.

Tisuću metara četvornih bit će namijenjeno Gradskoj knjižnici koja će s Centrom biti povezana tzv. hladnim prolazom. 

Treba li podsjetiti? Dvanaest godina Zadar čeka ovaj projekt.

Na ovom linku pogledajte projekciju projekta.

Donosimo kratki video s obilaska Centra za mlade, poslušajte što je kazao Branko Dukić.

 


Reci što misliš!