Događaji

nismo same

Inspirativne priče žena oboljelih od raka predstavljene u GKDZ

Inspirativne priče žena oboljelih od raka predstavljene u GKDZ
Radio Zadar

U zadarskoj Gradskoj knjižnici održana je promocija knjige „Nismo same" koja je ustvari zbirka intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka. 41 priču među kojima su i ispovijesti žena sa zadarskog područja prikupila je novinarka Ivana Kalogjera koja se i sama borila s tom opakom bolešću.

Na promociji se mogao čuti i podatak kako se godišnje u Zadarskoj županiji otkrije 130 novih slučajeva raka dojke, stoga su važni preventivni pregledi.

Knjiga "Nismo same" autorice Ivane Kalođere, zbirka je intimnih ispovijedi žena oboljelih od raka, njihovih partnera, članova obitelji, prijatelja. Uz Ivanu Kalogjeru o knjizi je govorila i Goranka Perc, dopredsjednica udruge Nismo same i jedna od autorica, te urednica Adriana Piteša.

Spomenuta knjiga dobila je ime po istoimenoj udruzi koju je Kalogjera pokrenula, te portalu za informiranje i podršku oboljelim ženama, a tu je i direktna pomoć u vidu usluge besplatnog taksi-prijevoza na kemoterapiju. 

"NISMO SAME zbirka je intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka, njihovih partnera, članova obitelji i prijatelja. Neke će vas od ovih priča rastužiti, neke će vas nasmijati, spoznaja da nekih od autorica više nema s nama mogla bi vas i rasplakati. No sve je to život. Sve su to životne okolnosti za koje svi mislimo kako se događaju nekim drugim ljudima i da se nikada neće dogoditi nama. Kada su mi prije nešto više od četiri godine liječnici rekli da bolujem od raka dojke, danima sam bjesomučno pretraživala internet u potrazi za pričama i savjetima osoba koje su preživjele dijagnozu maligne bolesti od koje se većini ljudi ledi krv u žilama. A onda sam te priče odlučila prikupiti sama", istaknula je u predgovoru knjizi novinarka Ivana Kalogjera, osnivačica udruge i portala Nismo same za informiranje i podršku ženama koje su se liječile ili se još liječe od raka.

Na portalu Nismo same dosad je objavljeno više od 150 inspirativnih priča u kojima se govori o iskustvu maligne bolesti, ali i tabuima koji se uz nju još uvijek vezuju.


Reci što misliš!