Događaji

Što se dogodilo?

Mjesec dana nakon obnove Most slobode izgleda potpuno devastirano

Mjesec dana nakon obnove Most slobode izgleda potpuno devastirano
Davor Puklavec/PIXSELL

Prije nepunih mjesec dana završena je obnova Mosta slobode u Zagrebu. Trajala je devet mjeseci, radovi su plaćeni 27 milijuna kuna, a most danas, dakle, niti mjesec dana nakon, izgleda potpuno devastirano!

Hrđa sa svih strana, kao da obnove nikad vidio nije - cijevi omotane krpama, a dijelovi mosta već su popadali!

Iako je bilo kritika da su skupo plaćeni radovi samo kozmetički, pa i od samog Ministarstva graditeljstva, gradonačelnik Milan Bandić je po završetku radova sve to odbacio poručivši:

„U ovih devet mjeseci izvršili smo sanaciju mosta što uključuje kompletnu rekonstrukciju ograda, vijenaca te biciklističkih i pješačkih staza. Za četiri godine svih sedam mostova bit će obnovljeno i osvijetljeno kao Hendrixov most te će izgledati kao mostovi na Seini ili Dunavu u Budimpešti.“

Ukupna vrijednost radova na Mostu slobode iznosila je oko 27 milijuna kuna. Uz sanaciju ograda, čeličnih vijenaca i nogostupa na ukupnoj dužini od oko 750 metara, na Mostu slobode je izvedena i kompletna rekonstrukcija svih elemenata pješačkih i biciklističkih staza, otklonjen je dotrajali asfaltni zastor i zamijenjen je visokootpornim betonom, zamijenjeni su stari rubnjaci s granitnom galanterijom, riješen je sustav oborinske odvodnje, uređeni su platoi i ugrađena je hidroizolacija na kolničkim spojevima, pobrojao je po završetku obnove pomoćnik gradskog pročelnika za izgradnju Krunoslav Tepeš.

Iz Ministarstva graditeljstva tada su izrazili žaljenje što je „opet potrošen novac poreznih obveznika na kozmetičke zahvate te da ni jedan zagrebački most nema plan i program održavanja“. Bandić je odgovorio tek da ne želi gubiti vrijeme na "takve bedastoće".

Idući na redu za obnovu je Most mladosti, a najavljeno je da bi radovi trebali početi u veljači. 


Reci što misliš!