Događaji

Putujuća knjižnica

Otočni bibliobus plovi po novom rasporedu

Otočni bibliobus plovi po novom rasporedu

Putujuća knjižnica na Ugljan, Pašman, Iž i Dugi otok dolazi dvaput mjesečno, godišnja članarina iznosi 30 kuna – djeca do godinu dana starosti ne plaćaju upis!

Otočni bibliobus Gradske knjižnice Zadar “zaplovio” je po novom rasporedu koji će na snazi biti do 29. lipnja.

Putujuća knjižnica na Ugljan, Pašman, Iž i Dugi otok dolazi dvaput mjesečno, godišnja članarina iznosi 30 kuna – djeca do godinu dana starosti ne plaćaju upis – a nova iskaznica stoji 20 kuna.

Zaduženje se može obnoviti osobnim dolaskom u bibliobus ili pozivom na broj 098 230635, radnim danom od 8 do 15 sati, a izvan tog termina na broj 023 301-103 (glavni pult Središnje knjižnice).

Posuđena građa, osim u bibliobus, može se vratiti u Središnju knjižnicu, kao i sve ogranke Gradske knjižnice Zadar. Zbog mogućnosti oštećenja knjige možete vratiti i u noćni trezor (“knjigomat” u Središnjoj knjižnici, S. Radića 11b). CD-i, CD-ROM-ovi, DVD-i ne vraćaju se u trezor.

Korisnici upisani u Središnjoj knjižnici ili ograncima Gradske knjižnice Zadar u bibliobusu građu posuđuju prema pravilim posudbe Središnje knjižnice, odnosno ogranaka (kraći rok posudbe i veća zakasnina!). Oštećena ili izgubljena građa nadoknađuje se zamjenom ili novčanom naknadom.

Internet se koristi besplatno; moguće se i predbilježiti osobno ili telefonom (099 308 0363, bus2@gkzd.hr), a iskaznica knjižnice je neprenosiva.

Otočni bibliobus pokrenut je u ožujku 2014. godine, ima oko 3000 jedinica knjižne građe koja se po potrebi mijenja, ovisno o željama i potrebama korisnika.

Na Ugljanu bibliobus dolazi u Preko, Ugljan, Lukoran, Sutomišćicu i Kukljicu, na Pašmanu u Ždrelac, Banj, Neviđane, Dobropoljanu, Pašman i Kraj, na Dugom otoku u Veli Rat, Božavu i Brbinj te na Ižu u Veli Iž i Bršanj.


Reci što misliš!