badnjak
Đir do ribarnice - tradicija se poštuje!
Na zadarskoj ribarnici jutros je bilo živo, iako prodavači za Badnjak pamte i veće gužve. Promijenile su se, kažu, navike kupaca koji ribu sada često kupuju u trgovačkim centrima.
Neki su svoju kupovinu već obavili, a neki kada je u pitanju riba - drže se one što "friškija" to bolja.
U skladu s običajem Badnjak je dan kada se služe posna jela, većinom riba.
Prodavačica Branka žali za starim vremenima dok njena kolegica Sandra napominje kako se cijene nisu mijenjale.
Danas počinje lovostaj na sitnu plavu ribu i trajat će do 15. veljače.
No plivarice su noćas isplovili zadnji put ove godine, tako da za Badnjak na ribarnicama neće nedostajati svježih srdela i ostale sitne plave ribe.
Vezane vijesti
-
U zagrebačkom hotelu Zonar, 12.12. točno u 12 sati je održana promocija i najava najvećeg vinskog festivala u Dalmaciji – Zadar Wine Festivala, te kušanje 12 pomno odabranih vina.
-
Povodom blagdana Sv. Lucije najmanji bolesnici dobili su prigodne darove kako bi i oni osjetili radost predbožićnog ozračja.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
Izdvojeno
-
Tjedni horoskop od 16. do 22. prosinca 2024.
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
-
Oni koji uspješno prođu natjecanje moći će se prijaviti na ograničene javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih investicijama te ostvariti pravo na najviše 25.000 eura po projektu
-
U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja 50. godišnjice kluba, KK Aleta Puntamika organizira još jedan događaj sportsko-humanitarnog karaktera.
Reci što misliš!