Događaji

gradske priče

Ekipa s Puntamike i Bang Bang začinili "Meat me" festival u Zadru

Ekipa s Puntamike i Bang Bang začinili

Stara pijaca na zadarskoj gradskoj Tržnici u petak se navečer pretvorila u urbani klub s odličnim koncertom zagrebačke grupe "Bang Bang" i velikim grill partyjem u kojem su glavnu ulogu imali članovi Udruge mladih Puntamike.

Urbana roštiljada u petak bila je dio sad već svima poznatog prvog Festivala mesa "Meat Me" kojeg zajednički organiziraju Turistička zajednica grada Zadra i "Tržnica Zadar"  u suradnji sa zadarskim mesnicama, restoranima na Poluotoku, poznatim zadarskim kuharima, učenicima srednjih škola i njihovim profesorima, Udrugom vinara Zadarske županije, zadarskim pivovarama te brojnim drugim partnerima i donatorima.

Zadarska tržnica je valjda po prvi put u svojoj povijesti bila mjesto dobre gradske zabave, nepretenciozne, ali ugodne i spontane.

Izbor "Bang Bang" banda, a pogotovo složne ekipe s Puntamike koja je odradila sjajan posao na roštilju "Big Green Egg" i drugim, "običnim" gradelama, te ispekla i poslužila preko 400 porcija svinjskih kotleta i telećih odrezaka, bili su pogodak "u sridu".

Već u prvom dijelu večeri, u svega 45 minuta, prodano je oko 300 kotleta pa je odmah reagirao zadarski mesar Mate Biloglav koji je iz svoje mesnice dovezao još nekoliko desetaka kilograma teletine i svinjetine. Da ne bi bilo gladnih.

Na poziv organizatora rock-grill večer je dobila nenajavljeni dodatak – stigao je prvi "pulled pork kombi Dumbobus" Zadranina Ivana Dumbovića.

Točilo se i pivo ali samo ono proizvedeno u Zadru – Varoške i pivovare Brlog, a svoja sjajna vina služio je zadarski mladi vinar Dario Fiolić.
 


Reci što misliš!