Događaji

u hotelu kolovare

Europske pedijatrijske medicinske sestre na skupu u Zadru

Europske pedijatrijske medicinske sestre na skupu u Zadru
Thinkstock.com

Rasprava o problemima i prijedlozima za unaprjeđenje pedijatrijskog sestrinstva, razmjena znanja, iskustava i stručnih mišljenja što će značajno doprinijeti kvalitetnijoj pedijatrijskoj sestrinskoj skrbi za svako dijete i adolescenta na području Europe.

U Zadru se danas i sutra u Hotelu Kolovare održava 34. sastanak pedijatrijskih medicinskih sestara Europe (engl. Paediatric Nurses Associations of Europe; PNAE). Organizatori sastanka su Pedijatrijsko društvo Hrvatske udruge medicinskih sestara i Odjel za pedijatriju OB Zadar. Na sastanku će se okupiti predstavnici 12 zemalja Europe. Tijekom dva radna dana raspravljat će se o problemima i prijedlozima za unaprjeđenje pedijatrijskog sestrinstva, razmijeniti znanja, iskustva i stručna mišljenja što će značajno doprinijeti kvalitetnijoj pedijatrijskoj sestrinskoj skrbi za svako dijete i adolescenta na području Europe.

Ovaj događaj od iznimne važnosti za pedijatrijsko sestrinstvo u Republici Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom je Grada Zadra i Zadarske Županije, poručuju iz organizacije: 

U nastavku 34. sastanka PNAE u hotelu Kolovare s početkom 18. listopada 2019. u 1830 održat će se Prva konferencija „Komunikacija kao temelj zdravih odnosa unutar pedijatrijske skrbi“ na kojoj će prisustvovati stotinjak sudionika, medicinskih sestara i tehničara i drugih profila stručnjaka iz cijele Republike Hrvatske. Konferencija je u organizaciji Pedijatrijskog društva HUMS-a, Poliklinike Bagatin i Odjela za pedijatriju OB Zadar. Konferencija traje do 20. listopada 2019., a sudionike očekuje stručan, kvalitetan skup o pedijatrijskoj komunikaciji kroz predavanja i radionice pozvanih predavača s područja komunikologije i pedijatrijske sestrinske skrbi.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti