Događaji

hoće li luka gaženica dobiti nagradu?

Predstavljanje Zadarske županije na najvećem sajmu kružnih putovanja

Predstavljanje Zadarske županije na najvećem sajmu kružnih putovanja

Večeras ćemo saznati hoće li zadarska luka Gaženica dobiti prestižnu nagradu za luku godine, na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu najvećeg sajma kružnih putovanja Seatrade Europe 2019.

Podsjetimo, riječ je o priznanju struke u kojem su u kategoriji "Luka godine" u završnicu ušli luka Zadar, norveški OldenLeon te japanska Yokohama. Osim same dodjele nagrada, Zadar i Zadarska županija predstavili su se i atraktivnim štandom na najvećem sajmu kružnih putovanja. 

Zadarske boje brane Lučka uprava Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Zadarske županije, ZIPO i GPH te Zračna luka Zadar.

"Prvi puta smo na sajmu kruzing industrije u Hamburgu. Ovdje smo stigli kao podrška Lučkoj upravi Zadar i ZIPO-u te želimo pokazati da smo ozbiljna destinacija koja može i operaterima i gostima pružiti puno. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se konkurencija predstaviti. S uzbuđenjem očekujemo proglašenje luke godine, a već sam ulazak među tri top destinacije veliko je postignuće i priznanje, kako za luku Gaženica tako i za cijelu našu regiju", kazala je direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija.

Cilj predstavljanja na sajmu Seatrade Europe je kroz daljnju suradnju u Zadar i Zadarsku županiju privući još veći broj posjetitelja.

"Zajedničkim nastupom na jednom od najprestižnijih sajmova kruzing turizma želimo dodatno promovirati turističke i gospodarske potencijale Zadarske županije. Svjesni smo da je kruzerski turizam najbrže rastuća grana turističke djelatnosti i mi želimo upoznati što više potencijalnih korisnika s našom destinacijom. Naravno da je nominacija luke Gaženica za najbolju svjetsku luku dodatan zamah našem nastupu i s nestrpljenjem očekujemo večerašnje proglašenje pobjednika", istaknuo je župan Božidar Longin.

Nagrada Seatrade Cruise Awards više od 10 godina dodjeljuje se najboljima u industriji kružnih putovanja. Svake godine za titulu najbolje svjetske luke konkurira više stotina luka što samu nominaciju Luke Gaženica (Zadar Cruise Porta) čini izrazito značajnom.


Reci što misliš!