Događaji

vatra zaustavljena

Gradonačelnik Dabo: Šteta na Zrću je velika

Gradonačelnik Dabo: Šteta na Zrću je velika
Dino Stanin/PIXSELL

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo potvrdio je za Novi list kako je požar na Zrću izbio oko 1 sat ujutro u borovoj šumi u neposrednoj blizini kluba Calypso. Na požarište su prvo izašli pripadnici novaljske vatrogasne postrojbe, a u kratkom roku su im se priključili vatrogasci iz Kolana, Paga i Povljane, a potom i iz Zadra te Senja i Gospića.

Požar je držan pod kontrolom do dolaska tri kanadera, unatoč snažnoj buri koja je prijetila da se prošiti na klubove i dalje u borovu šumu. 

Požar kod Zrća nakon cijelonoćne borbe stavljen pod kontrolu Požar kod Zrća nakon cijelonoćne borbe stavljen pod kontrolu

"Zahvaljujem svim vatrogascima, zaista su napravili nevjerojatan posao po noći i buri. Ozlijeđenih nije bilo, a svi posjetitelji Zrća evakuirani su na predio Katarelac.

Evakuacija je odrađena vrlo profesionalno, pod vodstvom službi za zaštitu i spašavanje, nije bilo panike. Sve je proteklo relativno mirno i bez incidentnih situacija'', rekao je Dabo.

Nije stradao nijedan od klubova na Zrću, ali šteta je svejedno velika jer je izgorjelo prema njegovim procjenama oko 10 hektara borove šume i raslinja, piše Novi list.  


Reci što misliš!