Događaji

upisuju je superodlikaši

Gimnazija Franje Petrića jedna je od najpoželjnijih u Hrvatskoj

Gimnazija Franje Petrića jedna je od najpoželjnijih u Hrvatskoj

Protekle srijede istekao je rok za prijavu srednjoškolskih programa u Nacionalnom informacijsko sustavu prijava i upisa u srednje škole. Istoga dana u podne liste prioriteta osmaša zaključane su.

Prema podacima koje je portalu Srednja.hr ustupilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, gimnazijski smjer koji su upisivali najbolji osmaši je onaj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu, a u samom vrhu je i jedna zadarska gimnazija. Srednjoškolski program strukovne škole koji su upisivali najbolji osmaši jest farmaceutski tehničar Zdravstvenog učilišta u Zagrebu.

Prosjek bodova osmaša upisanih u program prirodoslovne gimnazije u Prelogu iznosi 80,44. Na trećem mjestu škola koje su upisali najbolji osmaši nalazi se XV. gimnazija Zagreb, točnije tamošnji program prirodoslovno-matematičke gimnazije. Prosjek bodova upisanih u tu školu iznosi 80,39.

Na šestom mjestu je Gimnazija Franje Petrića iz Zadra.

Prirodoslovno-matematički smjer ove gimnazije upisivali su učenici koji su u prosjeku imali 80,23 boda.

Na 14, mjestu je smjer opće gimnazije iste škole, koji su upisivali učenici koji su u prosjeku imali 79,81 bod. Kako je obuhvaćeno samo prvih 20 smjerova, nije poznato s koliko se bodova upisivalo u preostale zadarske gimnazijske programe.

 

 ARHIVA »


Reci što misliš!