Događaji

ljetno kino

U Zadru ćemo ponovo uživati u projekcijama filmova pod vedrim nebom

U Zadru ćemo ponovo uživati u projekcijama filmova pod vedrim nebom

Andrej Fric predsjednik udruge Centar nezavisne kulture Grada Zadra, najavio je u programu Radio Zadra kako će se od ovoga ljeta ponovo početi prikazivati projekcije filmova na otvorenom. Zadarsko ljetno kino, pod nazivom Kino Zona bit će smješteno između sv. Dominika i Kazališta lutaka Zadar.

Prva projekcija u Kino Zoni zakazana je za 21. srpnja, a od tada pa do 22. rujna filmoljupci će uživati u projekcijama dva puta tjedno. U pravilu, bit će to četvrtkom i nedjeljom s početkom u 21 sat. No, bit će i iznimaka u nekoliko navrata, kada će filmovi biti prikazivani petkom ili subotom zbog kolizije s drugim ljetnim programima.

Najavljujući repertoar, Andrej Fric predsjednik udruge Centar nezavisne kulture Grada Zadra, istaknuo je kako se većinom radi o naslovima koji dosad nisu igrali u jedinom zadarskom kinu. 

Riječ je o recentnim ostvarenjima koja pripadaju europskoj, američkoj, južnoameričkoj ili azijskoj kinematografiji. Sve su to nagrađivani filmovi, navodi Fric.

Premijerna projekcija u Kino Zoni i otvorenje ljetnog kina u Zadru, rezervirana je za južnoamerički film, odnosno kultno argentinsko ostvarenje - omnibus "Divlje priče", nakon čega, u četvrtak 25.7. slijedi talijanski film "Sitne ribe" koji govori o maloljetničkim bandama.

U kolovozu, točnije 4. 8. gost Kino Zone je "Zagreb film festival" s filmom "Halla ide u rat", koji je na prošlogodišnjem ZFF-u osvojio nagradu publike, a na festivalu u Cannesu nagradu za najbolji scenarij.

U slučaju kiše projekcije će biti odgođene. Ulaznice se mogu kupiti u prostoru Centra nezavisne kulture ili prije početka projekcije po cijeni od 20 kuna.

Ljetna kino zona, ujedno je i najava cjelogodišnjeg art kina, koje bi trebalo krenuti od jeseni. Svoju prvu zimsku godinu, filmovi će biti prikazivani u koncertnoj dvorani Kneževe palače.


Reci što misliš!