Događaji

vremenska prognoza

Djelomice sunčano uz temperature do 21 °C

Djelomice sunčano uz temperature do 21 °C
Bojan Bogdanić

Polako završava jedno od najhladnijih razdoblja u ovom dijelu godine, a osim slabijeg vjetra - sljedećih dana u većini Hrvatske ni kiša neće biti tako česta i obilna kao u prvoj svibanjskoj polovini, tijekom koje su ponegdje postignuti kojekakvi svibanjski rekordi.

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno do većinom oblačno. Mjestimice još može biti malo kiše, a ujutro je ponegdje moguća i magla. Najniža jutarnja temperatura od 5 do 7 °C, a najviša dnevna od 14 do 16 °C.

U središnjoj Hrvatskoj prevladavat će oblačno, ponegdje uz malo kiše, uglavnom u prvom dijelu dana. Vjetar uglavnom slab sjeverni. Jutarnja temperatura oko 7 °C, a poslijepodne oko 14 °C.

Mnoštvo oblaka u četvrtak će još biti i u gorskim predjelima - u Gorskom kotaru gdjegod još i uz malo kiše, a u Lici su moguća i kraća sunčana razdoblja. Na sjevernom Jadranu većinom sunčano, uz slabu i umjerenu, ujutro moguće i jaču buru, poslijepodne na otvorenom sjeverozapadnjak. More malo i umjereno valovito.

U Dalmaciji djelomice sunčano, a uglavnom poslijepodne u unutrašnjosti, te južnije od Splita, postoji mogućnost lokalnog pljuska i grmljavine. Ujutro slaba do umjerena bura, a poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz malo do umjereno valovito more. Najviša temperatura od 17 °C u Zagori do 21 °C na obali.

Uz promjenljivu naoblaku, na jugu je Hrvatske najveća vjerojatnost mjestimične slabe kiše, pa i pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar slab, a more mirno do malo valovito. Jutarnja temperatura od 11 °C u zaobalju do 14 °C na obali.

a

Reci što misliš!