Događaji

velika čast

Hrvatska studentica Tajana Mohnacki izabrana za potpredsjednicu Erasmus Student Networka

Hrvatska studentica Tajana Mohnacki izabrana za potpredsjednicu Erasmus Student Networka

Jednom je šačica bivših Erasmus studenata odlučila studentima na razmjeni pomoći prilikom tog novog životnog perioda. Nisu ni zamišljali kako će se 30 godina kasnije 800 pripadnika Erasmus generacije okupiti u Solunu, u Grčkoj kako bi raspravljali o budućnosti mobilnosti, internacionalizacije, ali i budućnosti svoje mreže Erasmus Student Network tj. ESN-a.

Među 39 zemalja pronašla se i ESN Hrvatska koja je sa svoja 22 člana itekako imala razloga za slavlje jer je ove godine iznova dokazala kako marljivi i motivirani mladi ljudi mogu sanjati i ostvarivati velike snove na europskoj razini.

Naime na skupštini, Tajana Mohnacki (članica ESN-a Hrvatska) održala je kandidaturu za  internacionalnu potpredsjednicu ESN-a zajedno s 4 jednako kvalitetna kandidata iz Italije, Portugala i Francuske. 

Na zadnji dan skupštine se glasalo te je Tajana Mohnacki odnijela pobjedu i dokazala kako se veliki snovi iz srca Slavonije mogu ostvariti.

Dodijeljene su i nagrade za izvrsnost te između 527 podružnica ove je godine ESN Hrvatska u Lijepu našu ponosno donijela 2 nagrade:

1. mjesto employabilitySTAR (doprinošenje vještinama i zapošljivosti ESN volontera i/ili studenata) -  ESN Hrvatska (projekt ESN Youth Academy 2019)

3. mjesto socialinclusionSTAR (najznačajnija društveno uključiva aktivnost) - ESN Rijeka (Studenti pomažu djeci)


Reci što misliš!