od 1. do 5. svibnja
Manifestacija "Gastro dani - Pag na meniju" povodom početka turističke predsezone
U organizaciji Turističke zajednice grada Paga od 1. do 5. svibnja održat će se manifestacija "Gastro dani - Pag na meniju". U bogatom programu povodom otvaranja turističke predsezone, u restoranima i konobama u gradu Pagu moći ćete uživati u paškim specijalitetima, paškom siru, skuti, paškoj janjetini i sl. uz klapsku pjesmu.
U suradnji Turističke zajednice, paških ugostitelja, srednjom ugostiteljskom školom Bartula Kašića predstavit će se projekt Pag na meniju, održat će se izložba fotografija paškog sira, razgledavanje grada Paga i stalnog postava izložbe solarstva, predavanje vrhunskog chefa Mate Jankovića o budućnosti gastronomije na otoku Pagu.
Također, u sklopu otvorenih vrata moći ćete posjetiti i Pašku siranu i pogledati kako se radi najbolji sir na svijetu, sudjelovati na radionici filcanja vune u izvedbi udruge Ruta iz Cresa te uživati u bogatom sportskom vikendu, utrci RUN & TASTE ISLAND PAG i stručnom obilasku staze "Zagrljaj kamena i vjetra".
Dođite u Grad Pag i uživajte u gastro ponudi po promotivnim cijenama! Očekuju Vas vrhunski paški specijaliteti i dobra zabava.
PROGRAM
1.-5.5.2019. GASTRO DANI - PAŠKI SPECIJALITETI PO PROMOTIVNIM
CIJENAMA
PAG NA MENIJU U NAŠIM RESTORANIMA I KONOBAMA :
NA TALE, NA KATINE, KONOBA BODULO, WINE & CHEESE BAR TRAPULA,
UHLINAC, KONOBA BILE
SRIJEDA, 1.5. Knežev dvor, Trg Petra Krešimira IV
19.00 sati PREDSTAVLJANJE PROJEKTA „PAG NA MENIJU“ – SŠ Bartula
Kašića i TZ grada Paga,
19.30 sati OTVARANJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA ALENKE FESTINI „ PAG,
GRAD PAŠKOG SIRA“
20.00 sati KONCERT GRADSKE GLAZBE PAG
ČETVRTAK, 2.5. Knežev dvor, Trg Petra Krešimira IV
11.00 sati BESPLATAN RAZGLED GRADA UZ STRUČNOG VODIČA
Tema: SOLARSTVO, STARI GRAD I IZLOŽBA SOLARSTVA
19.00 sati PREDAVANJE : „Budućnost gastronomije na otoku Pagu“,
CHEF MATE JANKOVIĆ
GASTRO DANI – Večernji đir po restoranima s klapom Batarele
PETAK, 3.5.
9.00 do 14.00 sati DAN OTVORENIH VRATA u PAŠKOJ SIRANI (Zadarska
ulica)
Kako nastaje najbolji sir na svijetu?
17.00 sati RADIONICA FILCANJA VUNE, Udruga Ruta iz Cresa, Knežev
dvor, Trg Petra Krešimira IV
GASTRO DANI: Večernji đir po restoranima s klapom AD HOC
Restoran Na Tale: „Chef Mate Janković kuha za Vas“ - predbilježbe
i rezervacije na mob. 099 449 857
SUBOTA, 4.5. Trg Petra Krešimira IV
10.00 sati Start utrke RUN & TASTE ISLAND PAG, 2,5 i 5
km
GASTRO DANI: Večernji đir po restoranima s klapom Sol
NEDJELJA, 5.5.
9.00 sati OBILAZAK STAZE ZAGRLJAJ KAMENA I VJETRA UZ STRUČNOG
VODIČA, okupljanje - parkiralište kod Gradskog groblja u Pagu
Vezane vijesti
-
Centar za poslovnu etiku Fakulteta filozofije i religijskih znanosti u suradnji sa Sveučilištem u Scrantonu (Pensivlanija, USA), Sveučilištem u Ljubljani i Sveučilištem u Zadru organizira međunarodni interdisciplinarni simpozij na temu: "Turizam, ekonomija i poslovna etika".
-
Pretežno sunčano bit će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, a potkraj dana rast naoblake, osobito na otocima.
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će s promjenjivom naoblakom gdjegod pasti uglavnom samo malo kiše, i to češće prema otvorenom malo do umjereno valovitom moru
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
-
Najava događanja u Gradskoj knjižnici Zadar za tjedan od 20. do 25. siječnja 2025.
-
Jeste li se ikada zapitali zašto vas obuzme neobjašnjiv umor nakon obilnog ručka? Ovaj fenomen, poznat kao postprandijalna somnolencija, često je iskustvo mnogih, no rijetko tko razumije njegove stvarne uzroke.
Reci što misliš!