Događaji

dodjela diploma

Na zadarskom Sveučilištu održana promocija prvostupnika francuskog i španjolskog jezika i književnosti

Na zadarskom Sveučilištu održana promocija prvostupnika francuskog i španjolskog jezika i književnosti

Na Sveučilištu u Zadru jučer je svečano promovirano 26 prostupnica i prostupnika španjolskog jezika i književnosti te francuskog jezika i književnosti.

Pročelnik Odjela za hispanistiku i iberske studije doc. dr. sc. Mario Županović pozdravio je promovente, čestitajući im na diplomi, kao i na nastavku diplomskog studija na ovom odjelu. 

- Drago mi je što niste odustali i što ste stekli sve propisane kompetencije i ishode učenja, rekao je Županović.

Pročelnica Odjela za francuske i frankofonske studije dr. sc. Larisa Grčić Simeunović rekla je da su se studenti do sada susreli s brojnim izazovima, a svladavanje francuskog jezika sigurno je bio najteži.

- Vjerujem da ste našli brojne zanimljive teme iz filologije i književnosti te da ćete se u budućnosti usavršavati u onom što volite i onome u čemu ste dobri, a na kraju i zaposliti u onome što vas ispunjava, poručila im je Grčić Simeunović.

I promotorica dr. sc. Ivana Zovko pozvala je promovente da nastave njegovati ljubav prema temama koje su ih zaokupile tijekom studija, te da grade mostove između dviju kultura, u ovom slučaju hrvatske i iberoromanske.

U sveučilišne prvostupnike francuskog jezika promovirani su: Leona Bajraktaraj, Ante Baran, Lucija Batarelo, Mislav Blagaić, Matea Blažić, Ana Galić, Tonka Kocelj, Andrijana Kovačević, Stela Lizović, Jelena Matošević, Sara Mašek, Kristina Perić, Luka Planinić, Maja Repić, Mia Stipan, Ana Šalinović, Virna Šegota i Franka Zubović.

U sveučilišne prvostupnike francuskog jezika promovirani su: Petra Banković, Dolores Đurđa, Zrinka Matković, Rahela Papić, Antonia Strika, Lucija Radin-Mačukat, Maja Šimundža i Ines Varvodić.


Reci što misliš!