Događaji

utorak, 16. travnja

24. županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“ u OŠ Zadarski otoci

24. županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“ u OŠ Zadarski otoci
HAK

24. županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“ u organizaciji Autokluba Zadar održat će se u Osnovnoj školi Zadarski otoci , u utorak 16. travnja 2019. s početkom u 9 sati.

„Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Natjecanje se satoji od teorijskog dijela (provjere znanja o prometnim propisima, znakovima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela natjecanja ( upravljanje biciklom na elementima vježbališta-poligonu). Natjecanje je namijenjeno djeci od 10-12 godina i određeno je Pravilnikom o provedbi natjecanja koji je donio Upravni odbor Hrvatskog autokluba i koji je usklađen s europskim pravilima FIA klubova.

Nakon održanih  školskih natjecanja, pravo sudjelovanja na županijskoj razini izborilo je ukupno 44 učenika iz 11 osnovnih škola Zadarske županije (OŠ Bartula Kašića, OŠ Šime Budinića, OŠ Stanovi, OŠ Smiljevac, OŠ Krune Krstića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Jurja Barakovića- Ražanac, OŠ Privlaka-Privlaka, OŠ Vladimira Nazora- Škabrnja, OŠ Zadarski otoci, OŠ Braće Radić-Polača).

Ekipu svake škole čine 4 natjecatelja (dva dječaka i dvije djevojčice) i njihovi mentori.

S nestrpljenjem očekujemo rezultate natjecanja i odabir ekipe za državno natjecanje.


Reci što misliš!