Događaji

Pčelarska udruga Velebit na Narodnom trgu slavi 50 godina djelovanja

Pčelarska udruga Velebit na Narodnom trgu slavi 50 godina djelovanja

Pčelarska udruga Velebit osnovana je davne 1969. godine i slavi 50 godina djelovanja, a njeni članovi ovu vrijednu obljetnicu proslavit će danas na Narodnom trgu u vremenu od 10:30 do 12:30.

Na trgu će biti postavljena dva štanda, na jednom će pčelari iz Udruge Velebit izložiti žive pčele u Apisarij, postaviti kušaonicu meda, dijeliti brošure o vrstama meda koje proizvode lokalni pčelari, upoznati građane o važnosti konzumacije meda i mednih proizvoda , te će dijeliti uzorke meda našeg podneblja kao i prezentirati nacionalnu teglicu meda.

Koliko ova visokovrijedna namirnica ima mjesta u ugostiteljskoj ponudi prezentirat će Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar koja će pripremiti tortu od meda te će je svi prisutni imati priliku kušati.

Cilj same proslave je  prezentacija pčelarskih proizvoda s prostora naše županije, te razvijanje svijesti o očuvanju pčelinjih zajednica i pčela  kao neizostavnog dijela eko sustava. Pčelari med žele predstaviti kao sastavni dio naše kuhinje, čime podižu svijest o zdravoj prehrani.


Reci što misliš!