Događaji

radni posjet

Djelatnici američkog Veleposlanstva zainteresirani za suradnju sa Zadrom i Zadarskom županijom

Djelatnici američkog Veleposlanstva zainteresirani za suradnju sa Zadrom i Zadarskom županijom
Boris Kačan

Poznato je da u Zadru i na otocima Zadarske županije živi velik broj Amerikanaca, odnosno osoba s dvojnim hrvatskim i američkim državljanstvom, a jedan od aspekata djelatnosti Veleposlanstva je i pružanje konzularnih usluga svojim građanima.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država nedavno je pokrenulo inicijativu pod imenom MeetUS, čiji je cilj oformiti grupu stručnjaka za svaku pojedinu županiju koji će raditi na proširenju i jačanju djelovanja Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Svake godine tim sastavljen od američkih i lokalnih djelatnika Veleposlanstva usredotočit će se na jednu županiju kako bi ojačao suradnju s lokalnim predstavnicima svih sektora društva.

Cilj inicijative je ojačati i zadržati dobre odnose s ključnim sudionicima u javnoj upravi, gospodarstvu, obrazovanju i civilnom društvu u cijeloj Hrvatskoj.    

Cilj ove inicijative je da se djelatnici Veleposlanstva predstave, upoznaju s lokalnim potrebama i pronađu načine za suradnju.

Ovo je tek prvi u nizu planiranih dolazaka i to ne samo u Zadar nego i u ostale dijelove Zadarske županije. Poznato je da u Zadru i na otocima Zadarske županije živi velik broj Amerikanaca, odnosno osoba s dvojnim hrvatskim i američkim državljanstvom, a jedan od aspekata djelatnosti Veleposlanstva je i pružanje konzularnih usluga svojim građanima.

U utorak, dana 12.03.2019. godine s početkom u 10:30 sati u prostorima Turističke zajednice grada Zadra održat će se sastanak s direktorom Turističke zajednice grada Zadra, gospodinom Mariom Palekom i djelatnicima. 

Djelatnici Veleposlanstva SAD-a koji će doći u neformalni, radni posjet su:
Anja Picelj-Kosak - Media Specialist
Mirjana Pribanić – Budget Analyst
Darby Carter – GSO EPAP Officer
Željko Medić – Visa Assistant

U svjetlu nadolazeće turističke sezone, a obzirom na povećane marketinške aktivnosti na američkom emitivnom tržištu i saznanja o bookingu od strane hotelijera i turističkih agencija, jedna od tema koje će se dotaknuti, među ostalima, je i sve veći broj dolazaka američkih turista u Zadar i na područje županije.
 


Reci što misliš!