Događaji

nautički turizam

Nova priznanja za marine D-Marin Dalmacija i D-Marin Mandalina

Nova priznanja za marine D-Marin Dalmacija i D-Marin Mandalina

Najveća hrvatska marina primila je nagradu za nautički spektakl 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cup, a šibenska marina „Zlatnu boulu“ Turističke zajednice Šibensko-kninske županije

Pri dodjeli godišnjih nagrada Povjerenstva Turističke zajednice Zadarske županije, marina D-Marin Dalmacija nagrađena je kao komercijalni subjekt za domaćinstvo nautičkog spektakla pod nazivom 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cup, odnosno promociju nautičkog potencijala regije. Uz to, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije je na Danima turizma dodijelila marini D-Marin Mandalina „Zlatnu boulu“, posebno priznanje za doprinos razvoju nautičkog turizma. 

Prestižna regata 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cup za koju je nagrađena marina D-Marin Dalmacija, održala se u lipnju ove godine kada se u Zadru okupila krema svjetskog jedrenja. D-Marin organizacijom ove, ali i drugih regata, promovira jedriličarski sport i rekreacijski jahting, kao i destinaciju u kojoj se održava. To je od iznimne važnosti za snažnije pozicioniranje Hrvatske kao jedne od najljepših destinacija za jedrenje u Europi. 

„Priznanja koja su dobila naše marine, kao i činjenica da je njihov doprinos hrvatskom turizmu prepoznat od strane struke, poticaj su nam u daljnjim nastojanjima da gostima u Hrvatskoj uvijek osiguramo nove i još bolje sadržaje s vrhunskom uslugom. Zahvaljujem našim turističkim zajednicama na kontinuiranoj podršci, suradnji te naporima na promociji destinacija“, kazao je Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin Hrvatska.

D-Marin Dalmacija najveća je marina u Hrvatskoj i jedna od najvećih na istočnom Mediteranu te je gotovo 20 godina nositeljica Plave zastave. Ima kapacitet od 1200 vezova u moru i dodatnih 300 vezova na kopnu, te može prihvatiti jahte do 80 metara dužine. U središtu marine nalazi se i Portus Beach Club koji gostima pruža brojne sadržaje i usluge te tako obogaćuje njezinu ponudu. 

S druge strane, D-Marin Mandalina jedina je marina u Hrvatskoj projektirana za prihvat mega jahti te posjeduje 429 vezova u moru, od čega je 79 izgrađeno za mega jahte dužine od 30 do 140 metara. Zahvaljujući svom položaju, dubini mora i nepostojanju ograničenja visine plovila, ova marina predstavlja idealno mjesto za vezivanje super jahti. Marina D-Marin Mandalina doprinijela je i pozicioniranju Šibenika kao turističke destinacije kroz organizaciju i domaćinstvo brojnih sportskih događaja. Tako će se i u lipnju iduće godine, zahvaljujući D-Marin grupi, u Šibeniku jedriti ORC Svjetsko prvenstvo koje će biti najveći sportski događaj ikada organiziran u Šibeniku.


Reci što misliš!