Događaji

slučaj dva lista pršuta

Suzana Šešo: Htjeli su pokazati da sam lopov, ali nisu uspjeli

Suzana Šešo: Htjeli su pokazati da sam lopov, ali nisu uspjeli
RTL

I moje druge kolegice su uzimale, ali jedino sam ja dobila izvanredni otkaz. Htjeli su pokazati da sam lopov, ali nisu uspjeli, kaže Šešo

Poznati slučaj prodavačice zadarskog Interspara Suzane Šešo o kojem smo prvi pisali još u prosincu 2015. došao je do kraja. Županijski sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu prema kojoj Interspar treba isplatiti obilatu odštetu svojoj nekadašnjoj prodavačici zbog nezakonitog otkaza.

Podsjetimo, prodavačica na odjelu delikatesa u Intersparu Suzana Šešo dobila je otkaz pod optužbom da je bez plaćanja pojela sendvič na radnom mjestu uzevši prethodno dvije fete pršuta s plate i to golim rukama.

Događaj se zbio u rujnu 2015. godine, a nakon brojnih peripetija, sudskih odluka, javnih prosvjeda i medijskog ismijavanja politike austrijskog trgovinskog lanca da se zbog dvije fete pršuta daje otkaz, došlo je i do konačne odluke.

"Dokazala sam da nisam lopov. I zapravo nisam uzela pršut, samo da znate, nego zimsku", kazala je Šešo za 24sata. Tvrdi da je sve počelo u vrijeme otvaranja poslovnice Interspara u Zadru kada je radila u Kauflandu. 

Kaže da su je iz Interspara zvali na razgovor za posao nakon što su vidjeli njezine kvalifikacije. Na razgovoru su je pitali koliku bi plaću tražila da iz Kauflanda pređe k njima. 

"Rekla sam tad da želim tisuću eura. I dali su mi toliko. Postavili su me na mjesto voditeljice odjela tekstila. Moje kolegice radile su za dvostruko manju plaću. A onda su nakon 13 godina zaključili da sam im preskupa.

Plaću mi nisu mogli smanjiti po zakonu, pa su išli na promjenu radnog mjesta. Poslali su me kao prodavačicu na odjel delikatesa", tvrdi Šešo. Dodaje kako vjeruje da su poslodavci računali kako će sama dati otkaz, no to nije učinila.

"A onda su iznenada u komoru postavili kamere. Tog dana u rujnu 2015. nisam samo ja uzela par šnita salame. I moje druge kolegice su uzimale, ali jedino sam ja dobila izvanredni otkaz. Htjeli su pokazati da sam lopov, ali nisu uspjeli", tvrdi Šešo koja se sada priprema za odlazak na sezonski rad u Austriju gdje se zaposlila nakon otkaza u Interparu.


Reci što misliš!