Događaji

priznanje

Ivana Kraljić iz Općine Pašman najbolja hrvatska tajnica godine!

Ivana Kraljić iz Općine Pašman najbolja hrvatska tajnica godine!

Ivana Kraljić, zaposlenica Općine Pašman, proglašena je prošle subote na svečanoj dodjeli u zagrebačkom Hotelu Esplanade jednom od pet najboljih poslovnih tajnica Hrvatske.

Odlučila je to Hrvatska poslovna tajnica – HPT, nacionalna strukovna udruga, koja od 1996. godine proglašava pet najboljih hrvatskih tajnica/ka godine – godišnja nagrada EA – u kategorijama: mala, srednja i velika tvrtka, proračunska i neprofitna organizacija.

Uz Ivanu Kraljić, ovogodišnje su dobitnice, Nataša Pomper, Hrvatski geološki institut, Zagreb, Lada Radić, Hrvatski operator tržišta energije d.o.o., Zagreb, Nana Tomić, Srednja talijanska škola u Rijeci/ Scuola media superiore italiana Fiume, Jasmina Palinić, Općina Slivno, a nagradu za životno djelo dobila je Branka Vinković iz Grada Vukovara.

Ivana Kraljić rođena je u Zadru, gdje je završila Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu te stekla zvanje ekonomista. Potom upisuje Language school Zadar te se zapošljava kao sezonski djelatnik u Turističkoj zajednici Općine Pašman. Radno iskustvo sjecala je kao turistička djelatnica, referentica za obradu podataka, informatorica u TZO Pašman, zatim u Zepteru gdje je 2011. godine proglašena najboljim suradnikom.

U Općini Pašman prošla je stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa da bi 2014. godine postala administrativna tajnica u Jedinstvenom upravnom odjelu.

"Prije svega želim zahvaliti našoj strukovnoj udruzi i općinskom načelniku Krešimiru Ćosiću koji su me nominirali za nagradu. Volim ovaj posao, a unutar udruge redovito pohađam seminare i različita stručna osposobljavanja jer je u tajničkom poslu uvijek puno izazova i različitih situacija koje su je formirale kao osobu", smatra Ivana.

U udruzi je opisuju kao pozitivnu, organiziranu, društvenu i profesionalnu osobu uvijek spremnu pomoći u svakoj situaciji, a Ivana za sebe kaže da voli putovanja i druženja s prijateljima. Veliki je ljubitelj tenisa, u slobodno vrijeme bavi se rolanjem, bicikliranjem, tenisom i dekupaž tehnikom. Udata je i majka djevojčice od dvije godine.

Godišnje nagrade EA jedna osoba može dobiti samo jednom, a ove godine dodijeljene su dvadeset i treći put.


Reci što misliš!