Događaji

oštra PORUKA LOKALNOJ VLASTI

Raste nezadovoljstvo mještana Bokanjca

Raste nezadovoljstvo mještana Bokanjca
Bojan Bogdanić

Dragi grade Zadre, srdačna poruka iz Bokanjca - Ili ćete Vi gori ili ćemo Mi doli! Prostorije M.O. Bokanjac su bile pretijesne za sve zainteresirane mještane i posjednike u k.o. Bokanjac, kaže Enio Meštrović.

''Bokanjanima je kod izmjere prije devet godina obećano besplatno sređivanje katastarskih knjiga te njihova uknjižba (projekt je financiran od EU). Postoji Ugovor iz 2011. godine koji nalaže dogovor sa posjednikom oko vremena, cijene i dinamike plaćanja uknjižbe (simbolične cijene).

Isti taj Ugovor je pod okriljem noći 2016. godine preinačen u Rješenje tj, jednoumni Dekret.

Rješenje je izglasano vjerojatno u vijeću grada Zadra, bez prethodne rasprave sa M.O-ima i posjednicima.

Razlog tome su tužbe sa Iža za iste slučajeve u kojima je grad Zadar izgubio parnice.  M.O. Bokanjac je u kontaktu i sa posjednicima Dikla i Crnog u svezi angažiranja odvjetnika koji će nas zastupati'', poručuje Meštrović.

Što žele mještani?
                  
1. Poništenje Rješenja donijeto 2016. godine i izraditi novo, javno i transparentno. (Ralog je netransparentnost i neobuhvaćanje svih nekretnina k.o. Bokanjac (u izmjeru su ušle samo nekretnine koje su u granicama grada Zadra)
2. Obustavite slanje svih uplatnica do pravovaljanog rješenja
3. Zahtjevamo da se delegacija grada udostoji doći na Bokanjac i obrazloži posjednicima nepoštivanje svojih riječi i obećanja
4. Nakon provedenih radnji izvjesiti javno cjenik prigovora i ispravaka iz geodetske kuće Aces i eventualnih simboličnih naknada uknjižbe

Tražimo razgovor o terminima daljnih dogovora i radnji uz poruku svih prisutnih - Dođite gori u miru ili ćemo mi doli!
 


Reci što misliš!