Događaji

Braking the Surface

Ilirija domaćin kongresa pomorske robotike

Ilirija domaćin kongresa pomorske robotike

Ilirija, turistička tvrtka iz Biograda na Moru, domaćin je međunarodne radionice pomorske robotike „Breaking the Surface 2018“, koja će se održati od 30. rujna do 07. listopada 2018. u hotelima Ilirije Resorta, Biograd na Moru, u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije te Centra za podvodne sustave i tehnologije.

Ove godine održava se već tradicionalno deseto okupljanje domaćih i stranih znanstvenika, stručnjaka, studenata i tvrtki koje se bave pomorskom robotikom i njenim primjenama u različitim područjima znanosti, uključujući biologiju mora i zaštitu mora, pomorsku arheologiju, geologiju te pomorsku sigurnost. Radionica će ove godine okupiti preko 200 sudionika iz brojnih zemalja svijeta, uključujući Kinu, SAD, Njemačku, Španjolsku, Japan, Nizozemsku, Portugal, Izrael, Singapur i druge.

U bogatom programu naći će se čak i 3 hrvatska robota, a mladi znanstvenici iz hrvatske predstavljat će njihove mogućnosti pred sudionicima radionice tijekom terenskih  i praktičnih vježbi te demonstracija.

Već petu godinu za redom Ilirija je domaćin ove sedmodnevne međunarodne radionice, ujedno jednog od najznačajnijih događaja u posezoni.

Intenzivnu posezonu u objektima Ilirije d.d. pored MICE događaja obilježit će i posebni događaji organizirani kroz sustav destinacijske menadžment kompanije (DMK) Ilirije Travel, potom jubilarni 20. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, vodeći hrvatski nautički sajam koji će se održati u Marini Kornati od 18. do 21. listopada, te bogata regatna sezona i izniman broj koncertnih i kulturnih događanja u Arsenalu čime  se doprinosi kvalitetnom produženju sezone, razvoju cjelogodišnjeg poslovanja i razvoju ponude Biograda na Moru.


Reci što misliš!