Događaji

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnice udruga za borbu protiv nasilja nad ženama

Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnice udruga za borbu protiv nasilja nad ženama
Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u četvrtak pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić te druge predstavnice udruga koje se brinu za zaštitu i prava žrtava nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u povodu obilježavanja Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Cilj susreta bio je upozoriti na probleme i poteškoće s kojima se u svome radu svakodnevno susreću predstavnice udruga i njihove štićenice, a razgovaralo se i o alarmantnim podatcima o porastu nasilja, kao i o unaprjeđivanju rada svih tijela koji su obuhvaćeni protokolom o postupanju u obiteljskom nasilju i nasilju prema ženama, priopćila je glasnogovornica predsjednice Republike Ivana Crnić.

Kako je istaknuto, predsjednica Republike zahvalila je predstavnicama raznih udruga za trud i vrijedan rad, a posebice za sigurnost i ljubav koju pružaju žrtvama nasilja, čuvajući i brinući sa za njih.

Uz pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova, sastanku su nazočile dr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe - Centra za seksualna prava, Anamarija Tkalčec, koordinatorica CESI (Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje) i voditeljica programa "Socijalna pravda i jednake mogućnosti".

Na sastanku su bile i Željka Barić, ravnateljica Doma Duga, Mirjana Duduković, ravnateljica udruge "Korak Karlovac", Neva Tölle, predsjednica Autonomne ženske kuće Zagreb, Iskrica Strčić iz Udruge za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja "Iris" iz Bjelovara, Irena Mađarić iz Doma za žrtve obiteljskoga nasilja Utočište sv. Nikola, Senka Filipović, predsjednica Centra za žene Adela iz Siska, Daniela Petković, voditeljica Caritasove sigurne kuće i Tena Sambolić Petrišić, voditeljica SOS telefona za žene žrtve nasilja u Krapinsko–zagorskoj županiji.


Reci što misliš!