Događaji

vremenska prognoza

Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku

Niz većinom suhih i sunčanih dana, te iznadprosječno toplih, u drugom dijelu petka i početkom subote samo će ponegdje - prolazno i kratkotrajno - prekinuti oblaci, mjestimična kiša i grmljavina te manji pad temperature.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Ujutro će uz obalu mjestimice puhati slaba bura, a danju slab, tek rijetko do umjeren, uz obalu većinom jugozapadni, a na otvorenom moru sjeverozapadni vjetar.

Na jugu Hrvatske prevladavajuće sunčano uz slab vjetar, ujutro buru, danju jugozapadni i južni vjetar s kojima će more biti samo malo valovito, a vidljivost uglavnom dobra. Bit će vruće pa će mnogi tražiti osvježenje u moru čija je temperatura između 24 i 26 °C.

U petak i subotu nestabilnije i malo manje toplo, pa opet...

Nastavlja se razdoblje razmjerno povoljnih biometeoroloških prilika. Kod osjetljivijih ljudi na vrijeme i srčanih bolesnika, u najtoplijem dijelu dana je moguć umor i manjak energije. Preporučuje se izbjegavati veće napore i uzimati dovoljno tekućine. Tegobe će biti nešto izraženije na sjevernom Jadranu.


Reci što misliš!