Događaji

vremenska prognoza

Umjereno do pretežno oblačno s mogućom kišom

Umjereno do pretežno oblačno s mogućom kišom
Bojan Bogdanić

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a lokalno su mogući i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u Dalmaciji i na istoku zemlje.

Početak nove školske godine obilježit će tako povremena kiša i grmljavina, uz manje sunčanih sati nego jučer. Uz to važno je upozoriti na mokre i kliske kolnike uz mnogo djece u prometu.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas malo svježije nego jučer, uz najvišu temperaturu uglavnom između 24 i 26 °C. Bit će promjenljivo, mjestimice s kišom i grmljavinom, a u prvom dijelu dana moguć je i poneki jači pljusak. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz malo do umjereno valovito more.

U nastavku tjedna na Jadranu blagi porast temperature pa će većinom biti vrlo toplo. Sutra uz promjenljivu naoblaku još poneki pljusak, ponajprije na sjevernom i srednjem dijelu, a zatim do četvrtka uglavnom suho i sunčano.

U petak su na sjevernom Jadranu ponovno vrlo vjerojatni pljuskovi, a u subotu i drugdje. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, u četvrtak ujutro bura, a zatim jugo.

Temperatura zraka bit će oko prosječne za doba godine, pa i malo viša, ali ne više kao što je bila tijekom ljeta.


Reci što misliš!