Događaji

vremenska prognoza

I dalje vruće, temperatura će se penjati do 36 °C

I dalje vruće, temperatura će se penjati do 36 °C
Bojan Bogdanić

Pravo ljetno vrijeme, a nekima i teško podnošljiva vrućina nastavit će se i u većem dijelu ovoga tjedna. Uzduž Jadrana će i dalje biti vrlo velika opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije nastavlja se val vrućine koji može djelovati na zdravlje, no ipak u unutrašnjosti Dalmacije uz zamjetno ugodniju noć nego duž obale i na otocima, gdje će najniža temperatura biti između 24 i 27 °C, kao i temperatura mora. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 36 °C.

Povremeno će biti male, a sutra na sjevernom dijelu i umjerene naoblake uz mogućost poslijepodnevnih pljuskova. Vjetar će biti većinom slab, ujutro ponegdje burin, a danju sjeverozapadni, uz obalu jugozapadni.

Još najmanje 10 dana na području čitave Dalmacije će se maksimalna temperatura zraka penjati do 30°C ili iznad. U drugom dijelu tjedna će, uz jugo, i vlažnost zraka porasti pa će biti neugodno sparno.

UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, bit će vrlo visok pa ne zaboravite kvalitetno se zaštiti i prilagoditi se preporukama, pogotovo ako ste osjetljivije kože i boravite dulje izvan ‘debele’ hladovine.


Reci što misliš!