Događaji

subota, 4. kolovoza od 20 sati

Benkovački prisnac - probajte autohtonu deliciju Bukovice i Ravnih kotara

Benkovački prisnac - probajte autohtonu deliciju Bukovice i Ravnih kotara

U subotu, 4. kolovoza, ne propustite posjetiti gastro događanje "Benkovački prisnac"!

Benkovački prisnac je autohtona delicija Bukovice i Ravnih kotara, jednostavna, a opet tako dobra. Stoljećima se sprema na ovim prostorima i jedno je od najprepoznatljivijih jela ovoga kraja.

Stoga Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca pripremaju manifestaciju koja će biti svojevrsno osvježenje u regiji, gdje će se svi zainteresirani sudionici moći okušati u spremanju ovog jedinstvenog specijaliteta.

Uz Benkovački prisnac, gosti će se upoznati i s drugim, autohtonim proizvodima Benkovačkog kraja, proizvodima duge tradicije, pravim promotorima Grada Benkovca.

Kako se priprema prisnac?

Umijesite tanko tijesto od brašna, vode i soli. Tijesto razvucite u koru i s njom prekrijte dno plitke okrugle posude tako da višak prelazi rubove. U koru stavite "začin": mladi kravlji sir pomiješan sa skorupom i jajima. Po potrebi dodajte krupnog kukuruznog brašna da poveže "začin". Posudu stavite pod ugrijanu peku dvadesetak minuta. Pazite da prisnac ne zagori! Pustite ga da se malo ohladi i izrezan poslužite za desert.

Benkovački prisnac je autohtona delicija Bukovice i Ravnih kotara, jednostavna a opet tako dobra, stoljećima se sprema na ovim prostorima i jedno je od najprepoznatljivijih jela ovoga kraja.


Reci što misliš!