Događaji

nesnosna vrućina u gužvama

U autima na Bajakovu satima čekaju ulaz u Hrvatsku

U autima na Bajakovu satima čekaju ulaz u Hrvatsku
Index

Na graničnom prijelazu Bajakovo kolona automobila koji iz Srbije ulaze u Hrvatsku čeka satima, javio je čitatelj portalu Index. Požalio nam se i da su za ulaz u Hrvatsku otvorene samo dvije ulazne trake od osam koliko ih ima na graničnom prijelazu te da su one zakrčene vozilima.

Čitatelj Indexa tvrdi kako stoji u nepomičnoj koloni, a da su u automobilima koji čekaju uz njegov obitelji s malom djecom. Svi oni u užarenim vozilima borave satima. Na području između dviju granica (srpske i hrvatske) nema mogućnosti odlaska na WC niti kupovine vode ili nekog drugog pića, a nema ni hlada koji bi zaštitio automobile od sunca.

U HAK-u doznajemo da se na graničnom prijelazu Bajakovo čeka oko dva sata. "U principu situacija je uobičajena, s obzirom na aktualno stanje. Detaljnije se kontrolira prolazak robe i putnika i to je razlog dugog čekanja. Gotovo svako vozilo se detaljno pregledava", doznajemo u Hrvatskom autoklubu. 

"Ono što mi vozačima savjetujemo je da koriste i druge prijelaze gdje gužve sad trenutačno nema, a za ulazak u Hrvatsku to je Tovarnik", doznajemo u HAK-u. Kažu i kako imaju dojave vozača iz kolone da je nedovoljan broj policajaca koji rade na kontroli vozila i putnika iako je broj kućica na graničnom prijelazu dovoljan. 

"Što se tiče prometa osobnih vozila, čeka se oko dva sata, ali se tu mora dodati i čekanje na izlazak iz Srbije. Treba proći dvije detaljne kontrole. Jedna je na izlasku iz Srbije koja nije baš toliko detaljna koliko je druga, ona na ulasku u Hrvatsku", doznajemo u HAK-u. Slična je situacija i na drugim prijelazima, no dok na Bajakovu u koloni trenutno čekaju osobna vozila, na drugim prijelazima je to slučaj s teretnim vozilima koja stoje u koloni. 

O čemu se radi i zašto ljudi čekaju toliko na prijelaz pitali smo i vukovarsku policiju. "Nije točno da rade dvije trake, rade najmanje četiri. Minimum četiri trake rade. Pojačan je ulazak, ali za ovo doba godine je to sasvim normalno", doznajemo u PU vukovarsko-srijemskoj.


Reci što misliš!