Događaji

akcija na viru

Kazne za divlji deponij od dvije do deset tisuća kuna

Kazne za divlji deponij od dvije do deset tisuća kuna

Djelatnici komunalnog općinskog poduzeća očistili su divlje odlagalište kod virskog groblja, ali upozoravaju ekološke barbare.

Djelatnici „Čistog otoka“ su ponovno uz pomoć četiri kamiona počistili i uredili prostor kod virskog groblja.

Zahvaljujući nesavjesnim i neodgovornim pojedincima koji odlažu krupni, građevinski i drugi otpad, uzvisina kod mjesta posljednjeg obitavanja generacija virskih obitelji pretvorena je u divlji deponij.

Iako je usluga odvoza krupnog otpada potpuno besplatna, a građevinski otpad plaća se 447 kuna po kontejneru, nije besplatna za one koji očito ne plaćaju svoje komunalne obaveze pa pribjegavaju ovakvom ekološkom, kulturnom i estetskom vandalizmu.

No, za takvo neprimjereno ponašanje predviđene su kazne: prema Odluci o komunalnom redu 10 tisuća kuna plaća pravna osoba, 2 tisuće kune odgovorna osoba u pravnoj osobi, 5 tisuća kuna fizička osoba obrtnik te 2 tisuće kuna fizička osoba. 

„Dnevno se odvozi nekoliko kamiona krupnog otpada s tog deponija i još se ne stigne sve pokupiti. Danima će trajati, ovo je strašno“, kaže nam direktor „Čistog otoka“ Ante Josip Šikić pozivajući još jednom sve koji se žele riješiti krupnog i drugog otpada da koriste usluge virskog komunalnog poduzeća.


Reci što misliš!