Događaji

specijaliteti talijanskih regija

Gastronomski ItaliaFest u Zadru od 1. do 17. lipnja

Gastronomski ItaliaFest u Zadru od 1. do 17. lipnja
Bojan Bogdanić

Projekt male tržnice ItaliaFest odraz je želje da se građanima predstavi razne talijanske gastronomske proizvode i specijalitete od regije do regije.

Izlagači će na lijepo uređenim štandovima predstavljati regiju/područje iz koga dolaze, nudeći tipične lokalne prehrambene proizvode i jela kao što su:

Toskana: suhomesnati proizvodi od svinjskoga i goveđeg mesa, te mesa divlje svinje; sušeni pršut, sirevi od kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka;

Umbrija: suhomesnati proizvodi, svježi i odležali sirevi;

Basilicata: suhomesnati proizvodi, sirevi i kruh;

Puglia: suhomesnati proizvodi, sirevi, umaci, povrće konzervirano u ulju i octu;

Calabrija: suhomesnati proizvodi, sirevi, nduja (pikantna pašteta u kobasici, za mazanje), umaci, povrće konzervirano u ulju i octu, kruh;

Campania: suhomesnati proizvodi, sirevi, tjestenine i kruh;

Sicilia: kolači od badema, kanole, marcipan, nugat, različito sušeno voće, arancini (pržene kuglice od riže), pizze, ručno izrađeni grissini, masline, na suncu sušene rajčice, različito ukiseljeno povrće (luk, češnjak, paprika) i fileti inćuna u ulju.

ItaliaFest održavat će se u Zadru na dvije lokacije: od 1. do 9. lipnja na zadarskoj rivi- Obala kralja Petra Krešimira od 8.30 do 20.30, ze na zadarskoj pijaci - od 11. do 17. lipnja- Gradska tržnica od 8.30 do 20.30 sati.


Reci što misliš!