Događaji

divulje

Započele pripreme za vježbu "Sigurnost 2018."

Započele pripreme za vježbu
HRZ i PZO/M. Karačić, S. Jović

U Divuljama kod Trogira u petak 6. travnja završila je trodnevna Glavna planska konferencija za vježbu „Sigurnost 2018“, koja će se provesti sredinom svibnja ove godine na području Srednjeg Jadrana, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Cilj vježbe je provjera sposobnosti svih službi i institucija sustava Domovinske sigurnosti u odgovoru na krize kroz razrađeni scenarij  u kojem će se provesti prijenos slike u realnom vremenu sa kriznog područja u Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama odakle će uslijediti odgovori na krizu i načini narastanja snaga sustava Domovinske sigurnosti.  Ovo će ujedno biti i glavna provjera svih službi i institucija koje će biti uključene u provedbu ovogodišnje protupožarne sezone.

U radu Konferencije sudjelovali su zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga brigadni general Krešo Tuškan, ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić, pomoćnik Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Mladen Vinković te predstavnici DUZS-a, Hrvatske vojske, Hrvatske vatrogasne zajednice, Ministarstva unutarnjih poslova, Hitne medicinske pomoći, Hrvatskog crvenog križa te Hrvatske gorske službe spašavanja.  

 


Reci što misliš!