Događaji

domaće je najbolje!

Okusi i mirisi Zadarskog kraja: Održana prva edukativna radionica za kuhare

Okusi i mirisi Zadarskog kraja: Održana prva edukativna radionica za kuhare

U sklopu projekta Zona – okusi i mirisi zadarskog kraja održana je prva edukativna radionica namijenjena kuharima zadarskih restorana sa ciljem zajedničke suradnje i promocije tradicionalnih autohtonih jela našeg podneblja kao i popularizacije gastronomske ponude.

Zadarska županija je sastavni dio mediteranskog kulturnog kruga pa je samim time i mediteranska prehrana jedno od obilježja ovoga prostora.

Kroz ovaj projekt će se omogućiti da se u restoranima Zadarske županije nađu sezonska mediteranska jela na zasebnim jelovnicima koja bi reklamirala okuse i mirise Zadarskog kraja.

Naglasak je upravo na njihovoj izvornosti, lokalnom porijeklu i dostupnosti ovisno o sezoni, berbi ili ulovu.

Edukativnu radionicu vodio je poznati kuhar  David Skoko u suradnji s  Renatom Kraljevom koji su svojim iskustvom pokušali prenijeti znanje zadarskim ugostiteljima.

Na edukaciju su se odazvali kuhari  restorana Harbor, Restoran Groppo, Hedonist,  Hotel Mediteran, Restoran Roko, Restoran Foša i  Restoran Pijat.

Na sljedećoj radionici planiramo uključiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) kako bi se  povezali sa zadarskim restoranima sa ciljem zajedničke suradnje i nabavke domaćih lokalnih proizvoda.


Reci što misliš!