Događaji

kad tehnologija režira susret

Ninski učenici putem Skypea družili se s vršnjacima u norveškom Grimstadu

Ninski učenici putem Skypea družili se s vršnjacima u norveškom Grimstadu

Učenici četvrtog razreda OŠ „Petar Zoranić " Nin jučer su putem Skypea zavirili u učionicu Stiana Antonsena, učitelja 6. razreda škole Landvik u norveškom Grimstadu (na samom jugu ove zemlje), te se upoznalo s učenicima i s njima komuniciralo na solidnom engleskom jeziku.

Ovaj događaj zbio se u okviru Erasmus+ K2 projekt FAST (Fun, authentic, simple and trustworthy) čiji je nositelj Munkebjergskolen iz Odensea (Danska), a jedan od partnera, uz škole iz Norveške, Poljske i Slovenije je OŠ „Petar Zoranić" Nin.

Učenici su predstavili svoja mjesta, školu, te postavljali jedni drugima zanimljiva pitanja i dobivali zanimljive odgovore. Mali Norvežani ne vole snijeg, dok bi naši učenici rado bili na njemu. Ninjani su otkrili da su čak tri učenika iz tog razreda posjetila Hrvatsku i da im se jako svidjela.

Druženje je potrajalo 30 minuta sa željom da se ponovi na neku novu temu.

Ninska škola provela je već nekoliko aktivnosti u ovom projektu. Krajem rujna prošle godine u Danskoj je održan 1. partnerski sastanak na kojem su sudjelovale učiteljice razredne Vesna Pešušić (predsjednica Školskog odbora,), Martina Jelenković, Iva Maras i Željana Popić.

Tamo su se susrele s kolegama iz partnerskih zemalja, bile u prilici promatrati nastavu te vidjeti kako funkcionira školski sustav u Danskoj. Sljedeći partnerski sastanak će se održati krajem svibnja ove godine i to upravo u Ninu, kada će se dogovarati daljnji zadatci i ciljevi projekta.

FAST projekt za cilj ima poboljšanje rada i korištenje IKT -a u nastavnom procesu, kao i razmjenu iskustava dobre prakse primjenjivih u svakoj školi partneru. Pod tim se podrazumijeva korištenje raznih aplikacija i alata u nastavi, te educiranje kako učenika tako i roditelja na tom polju. Projekt traje do 2020. godine, u međuvremenu svi učitelji uključeni u projekt vrijedno rade na mjesečnim zadacima sa svojim učenicima.


Reci što misliš!