Događaji

budite na oprezu

U četvrtak na Kvarneru i ispod Velebita udari bure do 150 km/h, izbjegavajte putovanja

U četvrtak na Kvarneru i ispod Velebita udari bure do 150 km/h, izbjegavajte putovanja

Jak vjetar, koji će dosezati i brzine od 130 km/h, puhat će na području Kvarnera i Velebita, zbog čega je izdano crveno upozorenje.

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima." 

"Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu", stoji u upozorenju Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Na Kvarneru će biti jaka, mjestimice olujna bura. Najjači udari vjetra kretat će se od 65-130 km/h.

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća."

"Savjetuje se javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa akoputujete, pratite informacije o prometu, stoji u upozorenju za Kvarner. Za područje Velebita također je upaljen crveni alarm za četvrtak i to zbog orkanske bure. Najjači udari dosezat će 150 km/h, a upozorenje za ovo područje isto je kao iz Kvarner", piše u upozorenju DHMZ-a za četvrtak.


Reci što misliš!