Događaji

vremenska prognoza

Pretežno oblačno s mogućom kišom, temperatura do do 7 °C

Pretežno oblačno s oborinama i vjetrovito. U unutrašnjosti će većinom padati snijeg, najviše u gorskim predjelima uz stvaranje debljeg snježnog pokrivača, a na Jadranu, pogotovo u južnoj Dalmaciji, kiša.

Danas će biti mjestimičnih oborina diljem zemlje. Snježni pokrivač će se povećati i za 15 centimetara u dijelovima Slavonije i središnjoj Hrvatskoj, za 20 do 30 centimetara u gorskoj Hrvatskoj, a u planinama i više. Jaki pljuskovi se očekuju diljem obale. Bura u jačanju duž cijele obale, podno Velebita te krajem dana podno Biokova olujni i orkanski udari.

Sutra se očekuje novi snijeg u gorskoj Hrvatskoj i u prvom dijelu dana u Slavoniji gdje bi oborine trebale prestati u popodnevnim satima. Na Jadranu mjestimice kiša a   prestanak oborina na obali očekuje se tijekom poslijepodneva. Sutra će nam se približiti središte ciklone pa će se na našem području voditi bitka vjetrova. Bura će  okretati na levanat i jugo, a sredinom dana izgledno je da će jugo i levanat ojačati i prevladati na cijelom području, dok se prema večeri ponovno očekuje okretanje vjetra na buru i levanat. S krajem dana se očekuje smirivanje vjetrova.

Petak donosi nove oborine, snijeg u unutrašnjosti i kišu na obali. Temperatura u porastu za 2 do 4°C nego prijašnjih dana, a u noći na subotu novi blagi pad temperature.

Cijelu situaciju dodatno je zakompliciralo uvođenjem ciklone nad jug Italije i južni Jadran i to na samom startu hladnog prodora, dakle tijekom nedjelje. Time bi uz hladan zrak bile prisutne i oborine koje bi na većem dijelu obale pa i u Dalmaciji zbog niskih temperatura zraka i jake bure u drugom dijelu nedjelje te u noći na ponedjeljak mogle biti u obliku snijega.


Reci što misliš!