Događaji

vremenska prognoza

Oblačno i kišovito uz jako na udare i olujno jugo, temperatura do 13 °C

Oblačno i kišovito uz jako na udare i olujno jugo, temperatura do 13 °C
Bojan Bogdanić

Iz zapadnog Sredozemlja približava nam se ciklona sa frontalnim poremećajem koja će danas biti u neposrednoj blizini naših krajeva pa će se nepovoljne vremenske prilike nastaviti u sljedećih nešto više od 24 sata.

Jačanje juga i pad tlaka zraka već su najavili izraženiju promjenu vremena s kojom će tijekom dana ponegdje ponovno biti obilnijeg snijega, u gorju uglavnom od 15 do 30 centimetara, a na Jadranu, na kojem je na snazi žuto upozorenje meteoalarma, mjestimične će nevolje prouzročiti obilna kiša, te jako i olujno jugo, na sjevernom dijelu i bura, koja pahulje može donositi i do mora.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas oblačno i kišovito. Uz jake pljuskove i grmljavinu past će mjestimice i više od 50 litara kiše po četvornom metru. Jako i vrlo jako jugo, na udare i olujno, okretat će prvo na jugozapadnjak, a potom na sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka većinom od 7 do 13 °C.

Sutra će zapuhati tramuntana, bit će sve manje kiše, a prolazno će se i razvedravati. U petak je moguće još malo kiše, dok će vikend biti većinom suh i povoljan za karnevalsku povorku. Samo će bura malo ometati i hladiti, no na sreću neće biti ni olujna ni orkanska, najviše umjerena do jaka.


Reci što misliš!