Događaji

VIDEO

Klapa Niko snimila novu pjesmu i glazbeni spot

Klapa Niko snimila novu pjesmu i glazbeni spot

Zadarska klapa Niko osnovana je prije sedam godina, a okuplja zadarske glazbenike bogatog iskustva stečenog kroz djelovanje u glazbenim sastavima i klapama.

Postavu čine Davor Pekota, Hrvoje Rančić, Rikardo Perković, Vjekoslav Šuljić, Leon Bataljaku, Mladen Košta, Erik Pavin, Tomislav Košta i Marko Vidučić. Klapa Niko u svom djelovanju kombinira različite glazbene izričaje, a uz autorske pjesme dalmatinskog ugođaja, izvodi i svjetske standarde u višeglasnim aranžmanima.  

Klapa uskoro privodi kraju rad na nosaču zvuka na kojem će se naći autorske pjesme koje redovito objavljuju već nekoliko godina.

Najnovija pjesma klape Niko ljubavna je balada nastala iz pera klapskog hitmejkera Ivice Badurine (autora glazbe klapskih himni Da te mogu pismom zvati i Vilo moja) i mladog i višestruko nagrađivanog splitskog tekstopisca Pjera Mirića.

Naslov skladbe je "Svaki minut Božji", a progovara o sjeti za skoro izgubljenom ljubavi. Poseban pečat pjesmi dali su autor glazbenog aranžmana Leo Škaro i autor vokalnog aranžmana Vjekoslav Šuljić, inače član klape Niko. Solist Davor Pekota i ostali pjevači vjeruju da su pjesmu upečatljivog teksta i zarazne melodije nadahnuto i uvjerljivo interpretirali i da će pronaći svoj put do srca publike.

Kao prekrasna kulisa za spot poslužile su prepoznatljive zadarske lokacije - jedinstvene Morske orgulje i zadarski most, a snimljen je pod redateljskom palicom zadarskog redatelja Igora Goića, s kojim je klapa u više navrata uspješno surađivala. Glavna uloga u spotu povjerena je prelijepoj Terezi Kedžo koja je i sama uspješna klapska pjevačica.

 


Reci što misliš!