Događaji

NEMA ANGAŽMANA ODVJETNIČKIH DRUŠTAVA

HRT počinje sam naplaćivati pretplatu i pokretati ovrhe

HRT počinje sam naplaćivati pretplatu i pokretati ovrhe
Robert Anic/PIXSELL

Hrvatska radiotelevizija (HRT) će sama provoditi naplatu neplaćenih radiotelevizijskih pristojba dospjelih nakon 1. siječnja 2018., uključujući i pokretanje ovrha, a sve one neplaćene dospjele do tog datuma, naplatit će se preko dosad angažiranih odvjetničkih društava

Potvrđeno je to Hini u utorak iz službe za odnose s javnošću Hrvatske radiotelevizije.

'Obavješćujemo da Zakon o dopuni Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji stupa na snagu 1. siječnja 2018. Ističemo kako Hrvatska radiotelevizija sukladno tome provodi sve radnje kako bi Zakon o dopuni Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji bio primijenjen na dospjele nenaplaćene tražbine mjesečnih pristojbi koje dospijevaju od datuma stupanja na snagu tog zakona',stoji u odgovoru HRT-a. 

Kako se ističe, službe javne nacionalne radiotelevizije će po nalogu za plaćanje, same provoditi naplatu neplaćenih radiotelevizijskih pristojba dospjelih nakon 1. siječnja 2018., a sve one koje dospijevaju do tog datuma naplaćivat će se prema odredbama dosadašnjeg Zakona o HRT-u, odnosno preko dosad angažiranih odvjetničkih društava.

S HRT-a nisu detaljnije izvijestili o tehničkim pojedinostima, broju angažiranih zaposlenika i planiranom trošku za provođenje naplate neplaćenih mjesečnih pristojba.

 

Reci što misliš!