Događaji

vremenska prognoza

Stiže promjena: naoblačenje s jugom i kišom, temperature do 16 °C

Naoblačenje s kišom najprije će zahvatiti Jadran i područja uz Jadran, a poslijepodne i sjeverozapad zemlje. Oborine na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima mogu biti obilnije.

Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana, što će kod meteoropata uzrokovati glavobolju, slabije raspoloženje i razdražljivost. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem.

Uz sve te znakove tijela, jačanje jugozapadnjaka i juga predznak je nove promjene vremena. Stoga će danas, osim sve više oblaka, biti i sve češće i obilnije kiše.

Navečer i u noći naglo će zahladiti pa će u unutrašnjosti biti susnježice i snijega, osobito u gorju, a na Jadranu će zapuhati jaka i olujna bura. U subotu djelomično razvedravanje, a do kraja nedjelje slijedi novo naoblačenje uz mjestimičnu kišu, te jačanje južine.

Mjestimične kiše bit će u Dalmaciji, većinom u drugom dijelu dana i u noći na subotu, a osobito će prijepodne biti sunčanih razdoblja. Puhat će umjereno jugo i južni vjetar pa se dnevne vrijednosti temperature očekuju većinom od 10 do 16 °C.

Na Jadranu će sutra prolazno zapuhati olujna bura pa bi i uz obalu moglo biti snijega nošenog burom, dok će se na jugu zadržati južni vjetar i obilna kiša, moguće i grmljavina. U nedjelju sunčanije, ali hladnije, osobito ujutro, a već navečer na sjevernom će dijelu ponovno biti kiše.

U novi tjedan ulazimo s južinom i zatopljenjem, ali i novim naoblačenjem te oborinama. Možda i najznačajnija pojava mogao bi biti jak i olujni vjetar s orkanskim udarima južnog kvadranta uz veliku opasnost za visoke valove te plimu. U ponedjeljak će zapuhati olujno i orkansko jugo, a kiša će ponegdje biti i obilna. Promjenljivo vrijeme uz povremenu kišu, a na moru u utorak još i orkansko jugo, nastavit će se i u prvoj polovini sljedećeg tjedna.


Reci što misliš!