Događaji

advent na silbi

Od 23. prosinca drugo izdanje jedinstvene otočne manifestacije „Božićna čarolija na Silbi“!

Od 23. prosinca drugo izdanje jedinstvene otočne manifestacije „Božićna čarolija na Silbi“!

Nakon što su protekle godine po prvi put žitelji otoka Silba zajednički organizirali prvu adventsku manifestaciju na Silbi, njihova iskrena i srčana želja da ova jedinstvena otočna manifestacija preraste u tradiciju očito se već obistinila!

Naime, na Silbi se već uvelike priprema drugo izdanje „Božićne čarolije na Silbi“ koje će se ove godine održati od 23. prosinca do 1. siječnja 2018. godine. Ponovno, oslanjajući se isključivo na volonterske napore otočana, mala, čarobna Silba ove godine priprema program koji je je još daleko bogatiji  i kreativniji od prošlogodišnjeg.

"Kakav je svaki hrvatski otok zimi osim izoliran i pust? Neki bi rekli i dosadan, bez minimalno 27 stupnjeva i brčkanja u moru. Od 23. prosinca, na Silbi počinje prava zimska čarolija. Po drugi put, na našoj Silbi održat će se Božićna čarolija, samo ovoga puta, naša je manifestacija još bajkovitija, zanimljivija, toplija, raspjevanija! Vaša ćemo srca  zagrijati još jače, a u svakom danu naše Božićne čarolije na Silbi, pripremili smo originalne sadržaje i atrakcije za cijelu obitelj!" ističe Kristijan Lopac, koji je i ove godine uspio okupiti volontere oko ideje revitalizacije svoje Silbe, ali i svih hrvatskih otoka izvan sezone.

"Tijekom ovogodišnje manifestacije Božićna čarolija na Silbi želimo posebno istaknuti bogatu kulturnu baštinu hrvatskih otoka, a kroz manifestaciju u koju će se uključiti i volonteri sa susjednih otoka, ponovno doprinosimo i umrežavanju naših otoka koji su svi suočeni s jednakim problemom - nakon što službena turistička sezona završi, hrvatski otoci unatoč svim svojim turističkim potencijalima ostaju pusti do sljedećeg ljeta", tumači Lopac, inače predsjednik Turističke zajednice mjesta Silba.

Ovogodišnja „Božićna čarolija na Silbi“ svoje će svečano otvorenje imati 23. prosinca, a uz brojne sadržaje, sve koji se za blagdane odluče uputiti na Silbu očekuje i vrhunski zabavni i glazbeni program.

Tako već 26. prosinca na Silbu stižu Bepo Matešić i David Ricov s bendom, a 28. prosinca se održava veliki koncert klape Cambi Split! Večer nakon velike dalmatinske fešte uz klapu Cambi, 29. prosinca, održat će se i večer Slavonije uz tamburaše Iločke Bekrije koji stižu iz najistočnijeg hrvatskog grada – Iloka, kako bi iskazali podršku silbenskoj adventskoj manifestaciji.

Organizatori „Božićne čarolije na Silbi“ najavljuju još brojna glazbena iznenađenja, poput koncerta Zorana Jelenkovića i koncerta klape Leut, iz Zadra, uz neizostavne nastupe silbenskog folklora i KUD-ova s obližnjih otoka.

Ovogodišnju „Božićnu čaroliju na Silbi“ ne biste trebali nikako propusti zbog jedinstvene ceremonije krunidbe silbenskog kralja, a uz ovu tradicionalnu svečanost, najspretnije posjetitelje ponovno očekuje silbenska alka u karićima i brojna tradicijska otočna natjecanja poput potezanja konopa, turnira u boćanju i utrka na karkoču, lignjada, arbunjada, i dakako, uz obavezne kostime Djeda Božićnjaka koji su i ove godine „dress code“ za sve timove i natjecatelje.


Reci što misliš!