Događaji

vremenska prognoza

Stigla promjena vremena- ujutro obilna kiša i jugo, okrenut će na jaku i olujnu buru

Stigla promjena vremena- ujutro obilna kiša i jugo, okrenut će na jaku i olujnu buru
Bojan Bogdanić

Najavljeni prodor hladnoga zraka sa sjevera Europe već je prešao Alpe i već nam donio razdoblje u kojem će biti nekoliko brzopoteznih promjena vremena.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas će biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom, ponegdje i obilnijim pljuskovima s grmljavinom. Umjereno i jako jugo okretat će na jaku, mjestimice i olujnu buru.

Jutro će biti relativno toplo, uz temperaturu između 11 i 16 °C, a prema večeri zahlađenje. Nestabilno će se još u drugom dijelu dana zadržati u Dalmaciji. U višim predjelima Zagore prolazno može biti susnježice ili snijega.

U ponedjeljak i dalje vjetrovito uz jaku i olujnu, mjestimice i orkansku buru, posebice podno Velebita i u sjevernoj Dalmaciji. Duž većeg će se dijela obale razvedriti, a uglavnom će samo na krajnjem jugu, uz promjenjivu naoblaku, još biti mjestimične kiše. U utorak će bura oslabiti te će prevladavati sunčano vrijeme. U noći na srijedu ponovno jugo, naoblačenje i kiša, koje će vjerojatno biti i u nastavku tjedna.


Reci što misliš!