Događaji

vremenska prognoza

Promjenjivo sa sunčanim razdobljima, temperatura do 18 stupnjeva

Na kopnu umjereno do pretežno oblačno i uglavnom bez oborine, a u prvom dijelu dana magla ili sumaglica i niski oblaci.

Na Jadranu promjenjivo sa sunčanim razdobljima, a još samo ponegdje u Dalmaciji i Istri može pasti i malo kiše. Vjetar na kopnu slab, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i istočnjak, na sjevernom dijelu još ujutro bura.

Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu od 4 do 8, u Dalmaciji od 9 do 14 °C. Najviša dnevna od 9 do 13 na kopnu te od 14 do 18 °C na Jadranu.

Upozorenje: Mjestimice neverini.

Stanje

Nad Jadranom se nalazi polje malo povišenog tlaka, no plitka ciklona nad Tirenskim morem i dalje podržava nestabilno vrijeme.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Jugoistočni i istočni vjetar,prema kraju dana na sjevernom, u drugom i dijelu noći i na dijelu srednjeg Jadrana, bura 4-12, mjestimice do 16 čvorova. More 1-2, samo ponegdje 2-3. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu ili pokoji pljusak s grmljavinom, i to uglavnom prema otvorenome moru.

Vremenska prognoza za daljnjih 12 sati

Promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu ili pokoji pljusak s grmljavinom i to uglavnom prema otvorenome moru. Slabo do umjereno jugo i istočni vjetar, na sjevernom i na dijelu srednjeg Jadrana slaba do umjerena bura. Od sredine dana slabo do umjereno, do kraja dana ponegdje na otvorenome južnog i srednjeg moguće i umjereno jako jugo. More malo do umjereno valovito.


Reci što misliš!