Događaji

vremenska prognoza

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, temperatura do 17 stupnjeva Celzija

Na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima posebice poslijepodne. Ponegdje kiša, poglavito u Dalmaciji, a na krajnjem jugu još moguće i obilnija.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas promjenljivo, uz mjestimičnu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Poslijepodne će biti i sunčanih razdoblja.

Na Jadranu slabo i umjereno jugo, na krajnjem jugu i jako, a u noći i ujutro na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana još bura.

Temperatura zraka između 7 i 12 °C, u gorju ujutro i malo niža. Na Jadranu najniža jutarnja od 8 do 13, a najviša dnevna 13 do 17 °C.

Zadar jutros

U 7 sati na Puntamici u Zadru izmjerena je temperautura od 11 stupnjeva Celzija, puhao je istočnjak brzine 2 m/sek, tlak zraka bio je 1013 hPa, relativna vlažnost je 83 posto.

Naredni dani

Ciklona će danas postupno odmicati prema Siciliji i afričkoj obali, a sa zapada će jačati anticklonalni greben. Nestabilno i promjenljivo vrijeme tako će se nastaviti i danas, a povremenih pljuskova može biti i sutra te u petak, osobito uz obalu i na moru. Puhat će većinom slaba do umjerena bura, u Dalmaciji istočnjak i jugo. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

U subotu se očekuje prolazna stabilizacija vremena koja će potrajati i u prvom dijelu nedjelje. Anticiklona će se širiti prema Islandu čime će se napraviti blok na Atlantiku i time otvoriti put hladnom zraku sa sjevera kontinenta.

To će biti dovoljno da početkom sljedećeg tjedna nastupi nagla promjena vremena uz zahlađenje, a uz kišu i buru na Jadranu u krajevima iznad 500 metara moguća je susnježica i snijeg. Gorski krajevi zemlje i regije, a prolazno i nizine mogu očekivati prvi obilniji snijeg nakon zime 2016/17.


Reci što misliš!