Događaji

mjesec borbe protiv raka dojke

Više od 700 žena na 5. milenijskoj fotografiji „Ružičaste vrpce“ u Gospiću

Više od 700 žena na 5. milenijskoj fotografiji „Ružičaste vrpce“ u Gospiću
Grad Gospić

U organizaciji Saveza udruga protiv raka dojke (SURD) i udruge „Vila za Liku“ u subotu je u Gospiću upriličeno fotografiranje 5. milenijske Ružičaste vrpce, povodom mjeseca borbe protiv raka dojke.

Više od 700 žena iz cijele Hrvatske uz mnogobrojne Gospićanke formiralo je ružičastu vrpcu na Trgu Stjepana Radića koju je snimio fotograf Šime Strikoman. Snimanju milenijske fotografije prethodio je Stručni skup na temu ranog otkrivanja i liječenja ove opake bolesti.

Na skupu su se uz predsjednicu SURD-a Mariju Strnad obratile predsjednica Udruge „Vila za Liku“ Mandica Pavelić, ravnateljica Opće bolnice Gospić mr. Sandra Čubelić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo LSŽ dr. Ružica Čanić, gradonačelnik Karlo Starčević i župan dr. Darko Milinović.

Gradonačelnik je u svom obraćanju istaknuo da će se Grad Gospić uvijek sa zadovoljstvom odazvati svim akcijama, te da će biti podrška zdravstvenim čimbenicima u preventivnom djelovanju i edukaciji pri promicanju preventivnih akcija koje mogu dovesti do ranog otkrivanja ovog karcinoma i sprječavanja neželjenog ishoda.


Reci što misliš!