Događaji

pravosuđe ili apsurdistan?

Sutkinja koja je oslobodila Horvatinčića tvrdi da nije odgovorna narodu

Sutkinja koja je oslobodila Horvatinčića tvrdi da nije odgovorna narodu
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Maja Šupe, sutkinja šibenskog općinskog suda, jučer je donijela oslobađajuću presudu Tomislavu Horvatinčiću, kojemu se sudilo zbog pogibije dvoje ljudi u pomorskoj nesreći.

Javnost je s gnušanjem reagirala na presudu koju je donijela sutkinja Maja Šupe, poznata po obrušavanje na medije zbog komentara na sudske odluke, javlja tportal.

"Nisam bijesna sutkinja, kako me se naziva po raznoraznim portalima, nisam korumpirana, ovaj sud nije korumpiran, svoj posao radim odgovorno i profesionalno", objašnjavala je novinarima u sudnici prije nekoliko mjeseci.

Sličnu izjavu izrazila je prije samo koji dan. "Napali su iz HND-a tvrdeći da sam odgovorna narodu, a ja im poručujem da to nije točno: nisam odgovorna narodu. Za svoj rad odgovaram isključivo Županijskom sudu, Vrhovnom sudu i Ministarstvu pravosuđa", donosi tportal.

Tvrdi i da je profesionalno radila kada je u pitanju Horvatinčićev slučaj. "Hrvatsko pravosuđe nije cirkus, a ovo suđenje nije sprdačina, kako se to prikazuje u medijima", kazala je.

Sutkinju Šupe dobro zna Stipe Petrina, načelnik Primoštena, koji se s njom sukobio kada ju je proglasio nekompetentnom i korumpiranom. S obzirom da je to učinio javno putem Facebooka, Šupe ga je tužila za povredu osobnosti. Spor je dobila, a Petrina je kažnjen s 50.000 kuna. Odnosno, ukupno 70.000 kuna računajući sudske troškove.


Reci što misliš!