Događaji

polaganje vijenaca na gradskom groblju

Dan neovisnosti obilježen u Benkovcu

Dan neovisnosti obilježen u Benkovcu

Položen vijenac i zapaljene svijeće u sjećanje na sve hrvatske branitelje i civile te prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana

I Benkovac svake godine svečano obilježava povijesni datum, 8. listopada 1991. godine, kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidanju svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ istaknuvši da Republika Hrvatska nijedno tijelo dotadašnje SFRJ ne smatra legitimnim niti legalnim i da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše SFRJ, te je ovim činom otvoren put višestranačju i demokraciji, ali i stvaranju samostalne, suverene i demokratske Hrvatske. 

Tim povodom, ali i sjećanjem na sve hrvatske branitelje i civile te prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana kod centralnog križa na Gradskom groblju Benkovac vijenac su položili i svijeće zapalili izaslanstvo Grada Benkovca predvođeni gradonačelnikom Tomislavom Bulićem i njegovim zamjenicima Tomislavom Klaricom, Paulinom Kulaš, županijskim pročelnikom za školstvo Ivanom Šimunićem, predstavnici braniteljskih udruga HVIDR-e, UHDDR-a, kao i predstavnici hrvatske vojske i hrvatske policiji. Don Anđelko Buljat predvodio je molitvu odrješenja za sve poginule hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.


Reci što misliš!