Događaji

posljedice poplave

Oprez: Onečišćeno more na Puntamici, kupanje se ne preporuča

Oprez: Onečišćeno more na Puntamici, kupanje se ne preporuča

Osim onečišćenja mora na plažama Ždrijac i Kraljičina plaža na području Grada Nina, more na plažama od svjetionika Puntamike do Marine Borik također je onešišćeno. Na ovim plažama do daljnjeg se ne preporučuje kupanje.

Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije izvjestilo je da je tijekom devetog ispitivanja kakvoće mora na plažama Zadarske županije, koje se provodi prema Programu ispitivanja za 2017. godinu, uzorkovanjem od 13. rujna 2017. godine utvrđeno da je, kao posljedica elementarne nepogode koja je pogodila Zadarsku županiju 11. rujna 2017. godine, došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora na plažama Ždrijac i Kraljičina plaža na području Grada Nina.

Također, došlo je do puknuća kanalizacijske cijevi na Obali kneza Domagoja, na Puntamici, u Zadru, zbog čega je more na plažama od svjetionika Puntamika do Marine Borik kratkotrajno onečišćeno.

Na navedenim plažama do daljnjeg se ne preporučuje kupanje.

Zavod za javno zdravstvo Zadar pratit će kakvoću mora na navedenim plažama, a o prestanku onečišćenja javnost će biti izviještena posebnom obavijesti


Reci što misliš!