Događaji

podrška kolega

Vojvođanski pokret novinara podržao kolege ukinute emisije "Hrvatska uživo" na HRT-u

Vojvođanski pokret novinara podržao kolege ukinute emisije
Davor Visnjic/PIXSELL

Novinari i javne osobe iz Vojvodine okupljene oko pokreta “Podrži RTV” uputili su u četvrtak javnu potporu kolegama novinarima iz Hrvatske koji prosvjeduju zbog ukidanja emisije “Hrvatska uživo” na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT), prenijela je agencija Beta.

Pokret je pozvao novinare s Radio-televizije Vojvodine (RTV) i Radio-televizije Srbije, kao i s ostalih javnih servisa u regiji, da „stanu uz urednike i novinare HRT-a koji", kako smatraju, "trpe odmazdu zbog toga što odgovorno rade svoj posao”.

Taj Pokret je ocijenio da je u pitanju “još jedan u nizu udara na hrvatski javni servis”, koji su počeli predizbornim obećanjem da će na HRT-u “raditi metla”.

“Krajnje je vrijeme da kolege s javnih servisa Srbije, Hrvatske i drugih zemalja regije prekinu tradiciju šutnje, jer su dužni biti prva brana medijskih sloboda i novinarske čestitosti i profesionalnosti”, navodi se.

Ova je organizacija pozvala građane da novinarima pruže potporu na prosvjedu koji su najavili za petak na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

Pokret „Podrži RTV“ nastao je u svibnju 2016., kao izraz revolta zbog smjena na RTV-u, nakon lokalnih, pokrajinskih i prijevremenih parlamentarnih izbora u Srbiji, travnja prošle godine, na kojima je pobijedila Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića.


Reci što misliš!